2020. már 30.

Mi a PMP® vizsga értéke?

írta: lipigab
Mi a PMP® vizsga értéke?

8 perc olvasás, 25% fizetésemelés

Bevezetés

A Projektmenedzsment Intézet (Project Management Institute, rövidítve PMI (www.pmi.org)) révén megszerzett Project Management Professional (PMP®) tanúsítvány hatalmas előnyt jelent a munkában. Nem számít, hogy melyik iparágban dolgozol, ez a tanúsítvány nem csak tekintélyt hordoz magában, hanem azok a készségek és ismeretek, amelyekre szert teszel a vizsgára felkészülés folyamatán, valós hozzáadott értéket jelentenek a jövőben a projektek kezelése során.

pmp-elonyok.png

Mint tudjuk, a projektmunka minőségét a projekt költségvetése, határideje, hatóköre és minősége korlátozza. A projektmenedzser a meghatározott keretek között tervezheti meg a sikeres végrehajtást. Ezt a tudást rendszerezi a PMP vizsga és arra való felkészülés. A PMP vizsga a végeredmény, mely tanúsítja, hogy a felkészülés sikeresen megtörtént

A PMP® tanúsítvány személyes és szakmai előnyei

A PMP® tanúsítvány megszerzése az egyik módja annak, hogy felkészüljél nagyobb felelősségek vállalására a munkában, és megmutasd a munkaadódnak, hogy rendelkezel a hivatásod iránti elkötelezettséggel és tudással, és megbízhatnak nagyobb felelősségekkel. Mivel a PMI-on keresztüli tanúsítási folyamat nagyon alapos és szigorú, a program befejezése nagy lendületet jelent önbizalmadnak.

A PMP® tanúsítás megszerzésével bizonyíthatod a jelenlegi és leendő munkáltatóidnak, hogy elkötelezett vagy a kiválóság iránt, és képes vagy a projektmenedzsment területén a legmagasabb szintű teljesítményre. Ennek a magabiztosságnak köszönhetően nagyobb kompenzációt kapsz a pozíciódban, és megnövekedett lehetőségek vannak az előmeneteledre.

A 2019-es IT SKILLS AND SALARY riport felmérése alapján a PMP tanúsítvány 7. helyezett a világszinten legjobban fizető tanúsítványok között. Ami igazán jó eredmény.

Világszerte nagyságrendileg mindösszesen 1.000.000 PMP tanúsítványal rendelkező szakember van, akiknek ezzel a tanúsítvánnyal 25%-kal magasabb a fizetésük azokhoz képest, akik nem rendelkeznek PMP tanúsítvánnyal.

certifif-list.png

A PMP® tanúsítás támogatásának üzleti előnyei

Nem csak a magánszemélyek élvezik a PMP® tanúsítás előnyeit. Azok a vállalatok, amelyek támogatják alkalmazottaik PMP® tanúsítását, általában fegyelmezettebb és hozzáértőbb munkaerővel rendelkeznek. A PMP® tanúsítási folyamat szigorú követelményei és folyamatos továbbképzés útján történő fenntartása azt jelentik, hogy az ezt a képesítést birtokló alkalmazottak mindig tisztában vannak a terület legújabb fejleményeivel.

A PMP® tanúsítás nemcsak hatékonyabbá teszi az üzletet, és magasabb szintű projekt sikerességet eredményez, hanem vonzóbbá teszi a vállalatot a leendő ügyfelek számára is. A legtöbb ügyfél tudatában van annak, hogy a PMP® tanúsítással rendelkező projektmenedzsment-csapat képes elérni a kívánt eredményeket. Ezenkívül a PMP® oktatás és tanúsítás révén a munkavállalók szakmai fejlődésének támogatásával a vállalatok demonstrálhatják, hogy felismerik és értékelik alkalmazottai elkötelezettségét és kontribícióját - amik segítik a legjobb munkavállalók vonzásában és megtartásában.

Kinek van legnagyobb szüksége a PMP® tanúsításra?

Noha bárki, aki vállalati projektekkel foglalkozik, profitálhat a formális projektmenedzsment képzésből szerzett ismeretekből, ez különösen vonzó lehet bizonyos karrier ambícióikkal és munkakörrel rendelkező személyek számára. Például, ha gyorsan előre szeretnél lépni meglévő pozíciódból, vagy egy nagyvállalatnál szeretnél magas beosztásba kerülni, amely nagy költségvetésű projekteket kezel, a PMP® tanúsítás segíthet a célod elérésében.

Széles körben elfogadott tény, hogy a PMP® tanúsítás a projektvezetők számára „kötelező”. A projektmenedzsment oktatás és tanúsítás azonban más szakemberek számára is hasznos lehet a szervezet minden szintjén, ideértve a folyamatmérnököket és a csoportvezetőket, a Six Sigma és más minőség-ellenőrzési szakembereket, üzleti elemzőket, termék-tanácsadókat és C-szintű vezetőket. A projektmenedzserek mellett segíti a projektek más résztvevőit abban, hogy megértsék, hogyan kell adott idő alatt és költségvetéssel megőrizni a teljesítményt, és segíthet a minőségbiztosítási szakembereknek a projekthez kapcsolódó jobb folyamatok megtervezésében. Ez a tudás a projektek kezdeményezőinek is fontos, mivel kritikus fontosságú, hogy felismerjék a célok és irányok egyértelmű megfogalmazásának fontosságát, valamint a hatókör változásának potenciális hatásait.

Alapkövetelmények

Mivel a PMP® tanúsítás kiemelten értékes megkülönböztetés, a tanúsítási vizsga teljesítéséhez nem csupán alkalmi tapasztalatokra van szükség. Számos követelménynek kell teljesülnie, mielőtt még jelentkezne.

A PMP® tanúsító jelölteknek alapfokú (vagy azzal egyenértékű) diplomával kell rendelkezniük bármilyen szakon, 35 órás (kredites) projektmenedzsment oktatáson kell részt venniük és legalább három éves kapcsolódó munkatapasztalattal kell rendelkezniük - melynek legalább 4500 órában tartalmaznia kell projektek vezetését és irányítását.

A legalább középiskolai (vagy azzal egyenértékű) végzettséggel, de diplomával nem rendelkezők is szerezhetnek PMP® tanúsítást, itt további tapasztalatokra van szükség. A 35 órás szakképzésen túl ezen jelölteknek legalább öt éves tapasztalattal kell rendelkezniük a projektmenedzsment terén, legalább 7500 órával a projektek vezetésében és irányításában.

Azok, akik nem felelnek meg a PMP® oktatási vagy munkatapasztalati követelményeinek, jogosultak lehetnek más PMI tanúsításra. A Certified Associate in Project Management (CAPM®) képesítés ideális azoknak a szakembereknek, akik csak most kezdenek dolgozni a projektmenedzsment területén. A jelentkezéshez a jelölteknek legalább középiskolai végzettséggel (vagy azzal egyenértékű oklevéllel) és 23 órányi formális projektmenedzsment képzéssel vagy 1500 óra igazolt, projekt csapatban töltött szakmai tapasztalattal kell rendelkezniük.

Amit a vizsga teljesítéséhez tudnod kell

A PMP® vagy a CAPM® vizsga sikeres teljesítése megköveteli a Projektmenedzsment útmutató (Guide to the Project Management Body of Knowledge, rövidítve PMBOK® Guide) átfogó megértését, amelyet a PMI tesz közzé, és lefedi a kulcsfontosságú terminológiát és technikákat, amelyeket a hatékony projektvezetők használnak. A vizsga nem csak azt igényli, hogy ismerd az elméletet, hanem hogy képes legyél alkalmazni a projektmenedzsment elveit gyakorlati helyzetekben.

Jelentősen javítja a PMP® tanúsítási vizsga letételének esélyét, ha jársz hivatalos projektmenedzsment képzésre, valamint részt veszel PMP® vizsga előkészítő tanfolyamon.

Készülj fel a PMP® vizsgára 100%-ban online

Amikor mérlegeled a PMP® képzési lehetőségeket, vedd figyelembe a Profexec Services Kft. által kínált vizsgafelkészítő tanfolyamot.

A Profexec Services Kft. PMP® vizsga előkészítő tanfolyama elérhető az egész országban, mivel 100% -ban online végezhető.

Ha beiratkozol az általunk kínált projektmenedzsment tanfolyamokra, akkor:

  • Neves és elismert szakmai oktatótól tanulhatsz, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek a területen
  • Nem kell utaznod, a felkészülést otthonról, kényelemesen végezheted
  • A tréninget végző társaiddal és oktatókkal interaktívan tarthatod a kapcsolatot kényelmes eszközökkel, mint élő chat, online üzenőfal, képernyőmegosztás, email.
  • És nem utolsó sorban a Profexec Services Kft-n keresztül lehetőséged van a frissen lerakott vizsgát a gyakorlatban is hasznosítani, mert tudunk segíteni a munkakeresésben is, hiszen interim projektmenedzsment szolgáltatás a másik fő szolgáltatásunk a projektmenedzsment képzések mellett.

Ezek a tanúsító tanfolyamok ideálisak azoknak a szakembereknek, akik először kívánják megszerezni a PMP® tanúsítványt, valamint azoknak, akiknek továbbképzési kreditre van szükségük a tanúsítás fenntartásához.

Várjuk jelentkezésedet itt vagy a +36306543772 telefonszámon, és további kérdéseiddel fordulj hozzánk bizalommal.

Sikeres munkát kívánunk!

Üdvözlettel,

A Profexec csapata

Szólj hozzá